Bases competició sumo

GENERALS: 

Hi haurà dues categories: lliures i comercials. Lliures: construïts pels propis alumnes amb xassís dissenyats i fabricats per ells. Comercials: amb peces i electrònica de cases comercials, de totes maneres el disseny del robot ha de ser original. En cap dels casos es permet participar amb robots comprats expressament com a robots de sumo.


1) Els participants han de cursar 3r d’ESO, 4t d’ESO, 1r batxillerat, 2n batxillerat o cicles formatius. 

2) Es competirà damunt d’un taulell. El taulell és una circumferència de 94 cm de diàmetre (amb la línia negra) i 1,6 cm de gruix. El taulell serà pintat de blanc mat amb un acabat llis i està delimitat per mitja d’una tira de cinta aïllant de 2 cm de gruix. Per tant, la part interior del taulell fa 90 cm. 

3) Els combats són de dos robots, cadascun dels quals està controlat per un equip.


4) Els límits de l’estructura del robot al començar la prova al taulell (amb peces de muntatge incloses) han de ser de 30cm (llargada) x 25cm (alçada) x 25cm (amplada). 

5) Només una persona de l’equip pot acostar-se al taulell i engegar el robot en la posició i moment que el jurat li determini. Un cop activat el robot, caldrà que els components de l’equip guardin una distància mínima de 30 cm des del cantell del taulell. 

ASPECTES DE LA COMPETICIÓ: 

6) Un robot guanya si fa caure el robot contrari fora de la pista. S’interpreta que un robot ha caigut si més de la meitat del robot queda fora de la pista o alguna part d’aquest toca el terra. 

7) Dos robots empaten si cap des dos robots no aconsegueix treure l’altre de la pista en un temps de 1 minut.

8) Cada enfrontament entre robots constarà de 3 combats. Al començament del 1r combat els robots es situaran de cara. Al començament del 2n combat els robots es situaran de perfil esquerra i al començament del 3r combat de perfil dret.

9) Es dona un punt per cada combat guanyat, mig punt si hi ha empat.

10) El sistema de competició pot ser de lligueta i/o eliminatòria depenen del nombre d’inscrits


11) Durant la fase final si la classificació ha estat per puntuació, el robot situat a la 1a posició de la fase general s’enfrontarà amb el 4t i el 2n amb el 3r. El guanyador del primer enfrontament s’enfrontarà amb el guanyador del 2n i el que guanyi aquesta final serà el campió absolut de la competició. Si s’escau es farà una final de consolació entre els altres dos equips. Si la classificació ha estat per eliminatòria es realitzarà un sorteig per emparellar-los i es realitzarà semifinal i final. 

12) Entre enfrontament i enfrontament es pot modificar el robot, si aquest es desmunta o cau alguna peça durant un combat el jutge retirarà la peça despresa i al següent combat es retornarà. 

13) Segons el nombre de participants, el jurat es reserva el dret a modificar l’estructura dels enfrontaments.

14) El jurat es reserva el dret de fer els advertiments pertinents en cas que alguna situació pugui ser motiu de conflicte. La decisió del jurat serà inapel·lable.

15) Es desqualificarà sense dret a reclamació qualsevol equip que mantingui una actitud poc decorosa o una actitud antiesportiva com llenguatge violent o burles davant el seu oponent. 

16) Pes màxim del robot 1,2kg

ASPECTES SOBRE LA PROGRAMACIÓ DEL ROBOT:

17) S’ha de programar el robot de forma que estigui com a mínim 5 segons parat al començament de cada part de l’enfrontament. 

18) Es pot utilitzar qualsevol programa, exceptuant els que utilitzin connexió via bluetooth, wifi o radiocontrol. 

19) És obligatori que el robot utilitzi un únic programa per a cada enfrontament.  

Aneu a la barra d'eines